Thursday, 29 December 2011

Awas Penyakit Sopak!

Adakah anda penghidap penyakit sopak atau vitilago? Atau anda mengenali saudara mara ataupun rakan-rakan yang menderitai penyakit sopak? Benarkah sopak tiada ubatnya?

Ketahuilah, penyakit sopak ada ubatnya!


APA ITU PENYAKIT SOPAK?


Penyakit sopak atau vitiligo adalah kesan daripada masalah pigmentasi kulit. Sel melanosit yang berfungsi untuk menghasilkan pigmen telah mati atau musnah. Akibatnya, tompokan putih muncul di permukaan kulit menyebabkan kulit kita kelihatan bertompok.PUNCA PENYAKIT SOPAK

Punca sebenar sopak adalah masih belum diketahui! Namun begitu, para pakar perubatan kulit mempunyai teori mereka sendiri. Antaranya:

 • Antibodi yang dihasilkan oleh badan kita menyerang sel melanosit itu sendiri.
 • Kemusnahan melanosit dengan semulajadi.
 • Kajian menunjukkan pendedahan terlalu lama kepada cahaya matahari dan mengakitbatkan sunburn yang seterusnya menjadi sopak.
 • Stress atau tekanan juga boleh menyebabkan sopak!

TANDA-TANDA PENGHIDAP SOPAK

 • Munculnya tompokan putih pada kulit. Tompokan ini biasanya berlaku pada kawasan terdedah kepada cahaya matahari.
 • Sopak boleh juga terjadi pada bahagian yang tersembunyi seperti celah ketiak, lubang hidung serta organ seks.
 • Sopak bersifat progresif, samada lambat atau perlahan. Kadangkala tompokan sopak boleh merebak dengan cepat dan kadangkala lambat. 
Contoh sopak di permukaan kulit

RAWATAN PENYAKIT SOPAK

Sehingga kini masih belum ada rawatan yang khusus untuk penyakit sopak. Mungkin ada dikalangan pesakit yang telah menghabiskan beribu-ribu ringgit untuk rawatan sopak namun belum menampakkan hasil. Jangan risau kerana kami di sini ingin memperkenalkan produk yang terbukti 100% berkesan untuk mengubati sopak!

Produk yang dimaksudkan ialah:

Vitiligo Natural Cure & Treatment


Vitilago Natural Oil merupakan minyak campuran herba asli untuk pigmentasi semula kulit sopak. 

Produk ini disediakan secara tradisional dan terkenal kerana keberkesanannya mengubati penyakit sopak tanpa sebarang kesan sampingan. Minyak ini adalah 100% diperbuat daripada bahan-bahan herba serta sangat efektif menyembuhkan sopak.

Vitilago Natural Oil mengandungi bahan semulajadi yang bebas daripada bahan-bahan kimia dan dibuktikan 100% secara klinikal mampu menyembuhkan tompokan putih akibat sopak.
  
Minyak campuran herba ini juga sangat berkesan dan kesannya dapat dilihat setelah digunakan secara berterusan selama 3-4 bulan, dan penyembuhan sepenuhnya dijangka memakan masa 6 bulan.

Vitilago Natural Oil sesuai digunakan bagi kedua-dua jantina. Ianya boleh diaplikasikan di mana-mana bahagian tubuh badan tanpa was-was.

Kenapa Vitilago Natural Oil adalah pilihan terbaik berbanding produk lain?
 • Merupakan rawatan herba asli dengan campuran bahan-bahan semulajadi.
 • Dijamin tiada bahan-bahan kimia.
 • Harga yang jauh lebih murah, serendah RM350 sahaja!
 • Peningkatan jumlah pelanggan yang berpuas hati di serata dunia.
 • Penghantaran percuma!


Vitilago Natural 125ML                             Vitilago Natural 250ML                       Vitilago Natural 450ML
RM350                                                         RM450                                                  RM650


Untuk maklumat lanjut mengenai produk Vitilago Natural, klik pada pautan ini


Siapa kata tiada ubat bagi penyakit sopak?


Tempahlah sekarang dan dapatkan warna anda semula!6 comments:

 1. assalmualaikum , apa bukti yang membolehkan saya menggunakan product ini ? dan adakah seseorang yang menggunakan product ini telah pulih sepenuhnya ?

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. fezakir..klu berminat utk sihat.. wsap sy 016-626 7103

   Delete
 3. Hati2 jgn tertipu spt saya, sy beli RM160, vitiligo 30ml, tapi isinya minyak gamat..saya tak halal kan perbuatan si penjual tersebut.

  ReplyDelete
 4. Hati2 jgn tertipu spt saya, sy beli RM160, vitiligo 30ml, tapi isinya minyak gamat..saya tak halal kan perbuatan si penjual tersebut.

  ReplyDelete